Terms & Conditions

Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Продавачите и Потребителите (клиентите), които ползват елетронния магазин http://dolcefellini.com за покупка на стоки. С натискането на обект, картинка, линк (различен от този на Общите условия) или бутон, разположен на уебсайта http://shop.dolcefellini.com cе счита, че Вие приемате или сте съгласни с описаните по-долу Общи условия. Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП) със следния сайт  https://kzp.bg/, както и с другите нормативни актове, действащи в Република България. Уведомяваме Ви, че от  09.01.2016 г. започна да работи електронната платформа за онлайн решаване на потребителски спорове (платформа за ОРС) - нейният адрес е http://ec.europa.eu/consumers/odr/


ДЕФИНИЦИИ

„ПРОДАВАЧ” е интернет сайтът http://shop.dolcefellini.com, който се управлява от ХЕЛТИ ТРИЙТС ЕООД и служи за виртуална платформа, за продажба на стоки. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

„ПОТРЕБИТЕЛ” e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите в електронния магазин стоки.

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е интернет сайтът http://dolcefellini.com, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ, за поръчка и покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

ХЕЛТИ ТРИЙТС ЕООД е еднолично дружество с ЕИК: 204207742,  със седалище в град Пловдив, ул. Ген. Гурко № 10, което управлява http://shop.dolcefellini.com и има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

„ПОРЪЧКА” е направената от Потребител заявка към електронния магазин за покупка на една или повече конкретни стоки (артикули). Стоката се опакова и изпраща по куриер или както допълнително е договорено с Потребителя към предварително посочен в поръчката от него адрес, след като бъде одобрена по имейл или телефон. Одобрението по имейл става с изпращане на имейл (електронно писмо) за потвърждение. Одобрението по телефон става след обаждане от служител на онлайн магазина за потвърждение.

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

„БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ” са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния магазин стоки през определен период от време, които може да са поместени на Интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител.


УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

2.1. Разглеждането на електронния магазин http://dolcefellini.com е напълно свободно и достъпно от всички точки на Р България.

2.2. За да се пазарува в http://shop.dolcefellini.com на Потребителя са предоставени няколко възможности:

    - Чрез регистрация с имейл,парола,име,адрес и телефонен номер (с този метод можете да следите старите си поръчки)

    - Пазаруване като гост, след попълване на всички задължителни полета

2.3. ХЕЛТИ ТРИЙТС ЕООД е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и има правото да събира, обработва и ползва личните данни на своите потребители с оглед нуждите на електронния магазин, като същевременно има задължението да опазва в тайна тези лични данни, да не ги използва за други цели, нито да ги предоставя на трети лица, с изключение на Продавачите в магазина.

2.4. В електронния магазин  http://shop.dolcefellini.com  всяка стока е с посочена цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта

2.5. Всички посочени на сайта цени са крайни, в български лева (BGN) и с включено ДДС (20%).

2.6. На страницата, до всеки продукт има бутон „Добави в количката“. Натискането на този бутон записва избрания продукт във виртуална пазарска количка на Потребителя. Чрез натискане на бутон „Потребителска количка“ потребителят може да разглежда съдържанието на виртуалната пазарска количка, да добавя нови продукти или да премахва тези, които не желае. След натискане на бутон „Поръчай“ се появяват данните на клиента, данните за доставка и повторен преглед на виртуалната пазарска количка. Поръчката се активира чрез натискане на бутон „Потвърждаване на поръчката“.


ПОРЪЧКА НА СТОКИ

3.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

    3.1.1. валиден адрес на своя електронна поща;

    3.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката и фактуриране;

    3.1.3. вярно попълнени данни за контакт– две имена, телефон.

3.2. В случай, че поръчаната стока не може да бъде произведена или не е налична в желания от клиента срок, консултантът уведомява Потребителя. Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се замени с друга стока поръчката може да бъде анулирана.

3.3. Поръчки в електронния магазин http://shop.dolcefellini.com се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

3.4 Работното време на консултантите на онлайн магазин http://shop.dolcefellini.com е: от понеделник до събота - от 09:30 до 18:00 часа. 

3.5. Потребителят може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

3.6. Отказ на поръчка може да се направи по телефона или чрез електронно писмо (имейл) до посочения в сайта имейл адрес - електронна поща: www.dolcefellini.com. За да е валиден отказът, Потребителят трябва да предостави: номера на направената поръчка, телефонния номер оставен в поръчката, двете си имена, с които е регистриран в сайта, имейл адреса (електронната поща), с който е регистриран в сайта, цената на поръчката.


ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

4.1. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници.

    4.1.1. Обикновена доставка - в срок до 3 (три) работни дни от момента на потвърждаването на поръчката.

4.2. Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали жилищен или служебен) или до офис на куриерска фирма.

4.3. Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на избраната куриерска фирма да получи в срок стоката, ако е избрал тази опция, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

4.4. Цените за доставка са:

    4.4.1. Поръчки за гр. Пловдив - безплатни

    4.4.2. Поръчки за територията на страната на трайни сладкарски продукти – чрез куриери ЕКОНТ, СПИДИ и др.

    4.4.3. Поръчки на охладени дизайнерски торти на територията на страната се извършват със специализиран хладилен транспорт на търговеца. Цена - 0,50 лв./км. в двете посоки.

    4.4.4. При поръчка на дизайнерски торти се използват специални стойки, на които се разполагат. Стойките се депозират, цена депозит – 300,00 лв. и след връщане на стойката от Потребителя, Продавачът възстановява сумата на депозита (300,00 лв.) на Потребителя. 


ПЛАЩАНЕ

5.1. При доставка с наложен платеж чрез пощенски паричен превод (ППП), което е плащане на сумата по доставката на куриера или в офиса на куриерската фирма при получаване на пратката, в брой. С плащането договора за доставка на стоки се счита за изпълнен и от двете страни.

ХЕЛТИ ТРИЙТС ЕООД има сключен договор за извършване на тази услуга със ЕКОНТ. Актуалният Публичен регистър на оператори, лицензирани за извършване на услугите по чл. 39 от ЗПУ, можете да видите в страницата на Комисията за регулиране на съобщенията.

Не забравяйте да изискате и получите от куриера Разписка за пощенски паричен превод, която e фискална касова бележка и е документ за удостоверяване и осчетоводяване на плащането.

5.2 Плащане по банков път- Стартирането на доставката се осъществява при получаване на дължимата сума на посочената сметка на ХЕЛТИ ТРИЙТС ЕООД 


ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА

6.1. Потребителят има право на рекламация или връщане стойността на закупена от електронния магазин стока при повредена или недоставена коректно поръчка.

За да заяви връщане на стоката Потребителят трябва да уведоми Продавача по телефон (+359 898 736655 или по електронна поща order@dolcefellini.com)

6.2. В заявката за рекламация задължително трябва да присъства и лична банкова сметка на клиента - IBAN и BIC, на която да бъде възстановена заплатената сума за стоката, сумата по рекламация се възстановява само по банков път!

Сума за транспортни разходи не се възстановява !

Транспортните разходи по връщане, замяна и/или рекламация на стоки по желание на Потребителя или извън долуизброените случаи се поема от Потребителя!

6.3. Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

    - при транспортирането стоката е повредена;

    - доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента;

    - ако цената, която трябва да се плати не съответства на цената, на която е направена поръчката;


БРОШУРИ И ИЗВЕСТИЯ

7.1. Когато Потребител се регистрира в електронния магазин, като създаде Профил на Интернет страницата, приемайки Общите условия, той се съгласява да получава на електронната си поща и на мобилния си телефон брошури и/или известия от http://shop.dolcefellini.com, както и съобщения относно поръчки на стоки и потвърждения за промяна на неговите данни.

7.2. Потребителят може да се откаже от получаване на брошури и/или известия на електронната си поща и на мобилния си телефон по всяко време:

    7.2.1. Чрез отговор на брошурата и/или известието с текст ОТПИШИ.

7.3. Ако след направен отказ от получаване на брошури и/или известия, Потребителят направи поръчка, счита се, че отново се е съгласил да получава брошури и/или известия.


ОБРАТНА ВРЪЗКА

Връзка може да се осъществи чрез изпращане на имейл до order@dolcefellini.comили чрез обаждане на телефонен номер +359 898 736655.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

"ХЕЛТИ ТРИЙТС" ЕООД е еднолично дружество, вписано в Агенция по вписванията с ЕИК 204207742.

Всички посочени на сайта цени са крайни, в български лева (BGN) и с включено ДДС (20%).

В съответствие с Регламент (ЕС) No. 524/2013, Комисията на ЕС създаде интернет платформа относно онлайн решаване на потребителски спорове, която е достъпна на следния адрес: http://ec.europa.eu/consumers/odr.